Wat is technische seo

Wat is technische SEO en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

In de drukke online wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om online zichtbaar te zijn. Klanten zoeken online naar producten en diensten, en je wilt ervoor zorgen dat jouw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Daar kan technische SEO je bij helpen.

Maar wat is technische SEO precies?

Simpel gezegd, technische SEO gaat over het optimaliseren van de technische aspecten van je website om deze vriendelijker te maken voor zoekmachines. Denk hierbij aan zaken als:

 • Snelheid: Hoe sneller je website laadt, hoe beter. Zoekmachines geven websites die snel laden de voorkeur.
 • Mobielvriendelijkheid: Is je website goed te bekijken op mobiele apparaten? Zo niet, dan mis je een hoop potentiële klanten.
 • Sitemap: Een sitemap is een bestand waarmee je zoekmachines vertelt welke pagina’s op je website te vinden zijn.
 • Structuur: Zorg voor een logische en duidelijke structuur van je website, met relevante interne links.
 • Meta tags: Meta tags zijn kleine stukjes code die informatie geven over je website, zoals de titel en beschrijving.
 • Schema.org: Schema.org is een manier om gestructureerde data toe te voegen aan je website, waardoor zoekmachines je content beter begrijpen.

Waarom is technische SEO belangrijk voor jouw bedrijf?

Er zijn verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is voor jouw bedrijf:

 • Hogere ranking in zoekmachines: Door je website te optimaliseren voor technische SEO, vergroot je de kans dat je website hoger scoort in de zoekresultaten. Dit betekent dat meer mensen je website zullen vinden.
 • Meer websiteverkeer: Hoe hoger je website in de zoekresultaten staat, hoe meer mensen je website zullen bezoeken. Dit kan leiden tot meer leads en sales.
 • Beter gebruiksgemak: Technische SEO gaat niet alleen om zoekmachines, maar ook om de gebruikerservaring. Een website die technisch geoptimaliseerd is, is gebruiksvriendelijker en sneller, wat kan leiden tot tevredenere klanten.
 • Concurrentievoordeel: Veel bedrijven besteden nog te weinig aandacht aan technische SEO. Door hier wel aandacht aan te besteden, kun je een voorsprong nemen op je concurrenten.

Hoe begin je met technische SEO?

De eerste stap is om een SEO-audit van je website te laten uitvoeren. Hiermee krijg je een goed beeld van de technische problemen op je website. Vervolgens kun je deze problemen aanpakken en je website optimaliseren.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om je te helpen. Enkele populaire tools zijn:

 • Google Search Console: Deze tool van Google geeft je inzicht in hoe je website presteert in de zoekresultaten. Je kunt hier ook technische problemen mee opsporen.
 • Screaming Frog: Deze tool crawlt je website en geeft je een rapport met technische problemen, zoals kapotte links en fouten in de meta tags.
 • SEMrush: Deze tool biedt een breed scala aan SEO-tools, waaronder tools voor technische SEO.

Conclusie

Technische SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing. Door je website te optimaliseren, kun je je ranking in de zoekresultaten verbeteren, meer websiteverkeer genereren en een betere gebruikerservaring bieden. Dit kan leiden tot meer leads, sales en een succesvoller bedrijf.

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het optimaliseren van je website.

Met een beetje aandacht en inspanning kan technische SEO een groot verschil maken voor jouw bedrijf.